Koszt studiów:
Promocja obowiązuje od 26.08.2025 r. i trwa do 30.09.2025 r. | Opłata wpisowa | Płatność od 2 do 10 rat płatnych przelewem | Płatność jednym przelewem |
Cena dla nowych słuchaczy | |||
Cena gdy jest to drugi kierunek rozpoczęty w tym samym czasie | 1 800 zł | 1 800 zł |
Rekrutacja:
Informacje ogólne:
Uczelnia prowadząca: Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Brzegu
Liczba semestrów: 3
Tryb studiów: online (e-learning)
Liczba godzin w planie studiów: 600 (220h wykładów + 230h ćwiczeń + 150h praktyk)
Praktyka: 150 godzin
Punkty ECTS: 63
Adresaci:
Studia skierowane są do osób posiadających pełne kwalifikacje pedagogiczne.
Cel studiów:
Studia podyplomowe dają kwalifikacje do prowadzenia zajęć edukacyjnych w szkołach ponadgimnazjalnych i policealnych w zawodzie określonym planem studiów oraz do nauczania przedmiotów objętych programem studiów.
Program studiów:
Podstawy pedagogiki specjalnej
Psychologia rozwojowa i osobowości
Dydaktyka w szkole
Podstawy diagnozy pedagogicznej
Pedagogiczne konteksty komunikacji
Etyka zawodu nauczyciela i terapeuty
Analiza i ocena jakości żywności i żywienia
Technika i technologia produkcji potraw
Emisja i higiena głosu
Żywienie człowieka
Higiena i toksykologia żywności
Metodyka nauczania przedmiotu z wykorzystaniem technologii informacyjnej
Towaroznawstwo artykułów spożywczych
Technika i organizacja obsługi konsumenta.
Podstawy technologii i przechowalnictwa żywności
Marketing żywności i żywienia
Mikrobiologia żywności
Podstawy chemii żywności oraz biochemii
Ekologia i ochrona środowiska
Nowoczesne materiały i techniki opakowań żywności
Wykorzystanie technologii informacyjnych. i komunikacyjnych w nauczaniu
Praktyka – 150 godzin
Rekrutacja:
(WSHE) Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Brzegu Do ok. 30.09.2025 trwają zapisy do grupy zimowej (I sem. od 01.10.2025). Studia podyplomowe prowadzone z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość. W każdym momencie można dopisać się do grupy. Zajęcia odbywają się przy pomocy platformy edukacyjnej (moodle), a metoda pracy wygląda następująco:
|
