Technologia żywności i żywienie człowieka

ADRESACI:

Studia pod opieką merytoryczną WYŻSZEJ SZKOŁY HUMANISTYCZNO-EKONOMICZNEJ w Brzegu.

Studia adresowane są do absolwentów wyższych uczelni z przygotowaniem pedagogicznym.

Studia podyplomowe dają kwalifikacje do prowadzenia zajęć edukacyjnych w szkołach ponadgimnazjalnych i policealnych w zawodzie określonym planem studiów oraz do nauczania przedmiotów objętych programem studiów.

CZAS TRWANIA:
Studia trwają trzy semestry – 580 godzin zajęć (w tym praktyka pedagogiczna)
CAŁKOWITY KOSZT STUDIÓW:  

3 150 zł (lub 3 raty po 1 100 zł lub 10 rat po 340 zł) + 100 zł opłata rekrutacyjna

METODA ZAJĘĆ:

Studia eksternistyczne wspomagane kształceniem on-line.
Wykładowcy udostępniają dla słuchaczy materiały dydaktyczne i określają zadania do wykonania.
Do zajęć wystarczy Internet, komputer lub tablet.

ZAKRES TEMATYCZNY:

Podstawy pedagogiki specjalnej
Psychologia rozwojowa i osobowości
Dydaktyka w szkole
Podstawy diagnozy pedagogicznej
Pedagogiczne konteksty komunikacji
Etyka zawodu nauczyciela i terapeuty

Analiza i ocena jakości żywności i żywienia
Technika i technologia produkcji potraw
Emisja i higiena głosu
Żywienie człowieka
Higiena i toksykologia żywności
Metodyka nauczania przedmiotu z wykorzystaniem technologii informacyjnej
Towaroznawstwo artykułów spożywczych
Technika i organizacja obsługi konsumenta.
Podstawy technologii i przechowalnictwa żywności
Marketing żywności i żywienia
Mikrobiologia żywności
Podstawy chemii żywności oraz biochemii
Ekologia i ochrona środowiska
Nowoczesne materiały i techniki opakowań żywności
Wykorzystanie technologii informacyjnych. i komunikacyjnych w nauczaniu
Praktyka

Poproś o dokumenty rekrutacyjne