Studia prowadzone są przez Collegium Humanum – Szkołę Główną Menedżerską z siedzibą w Warszawie.
Indywidualna Organizacja Studiów (IOS)
To szczególnie wygodne rozwiązanie, na które w przypadku studiów podyplomowych możesz zdecydować się już na etapie rekrutacji.
IOS pozwala elastycznie kształtować harmonogram studiów podyplomowych. Dzięki niemu, możesz uczyć się w dogodnie wybranym czasie, korzystając jedynie z platformy e-learningowej. Znajdziesz tam wszystkie potrzebne materiały dydaktyczne!
Studia podyplomowe dają kwalifikacje do prowadzenia zajęć edukacyjnych w szkołach ponadgimnazjalnych i policealnych w zawodzie określonym planem studiów oraz do nauczania przedmiotów objętych programem studiów.
Studia skierowane są do osób posiadających pełne kwalifikacje pedagogiczne.
Podstawa prawna:
Rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki z dnia 17 lutego 2021 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz.U. poz. 312)
Rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki z dnia 2 grudnia 2020 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz.U. poz. 2160)
Analiza i ocena jakości żywności i żywienia
Ekologia i ochrona środowiska
Emisja i higiena głosu
Higiena i toksykologia żywności
Marketing żywności i żywienia
Metodyka nauczania przedmiotu z wykorzystaniem technologii informacyjnej
Mikrobiologia żywności
Nowoczesne materiały i techniki opakowań żywności
Podstawy chemii żywności oraz biochemii
Podstawy technologii i przechowalnictwa żywności
Technika i organizacja obsługi konsumenta.
Technika i technologia produkcji potraw
Towaroznawstwo artykułów spożywczych
Wykorzystanie technologii informacyjnych. i komunikacyjnych w nauczaniu
Żywienie człowieka
Praktyka – 150 godzin
Płatność w 1 racie | Płatność w 2 ratach | Płatność w 4 ratach | |
Cena zwykła | 3600 złotych | 3900 złotych | 3900 złotych |
Opłata wpisowa | 100 złotych | 100 złotych | 100 złotych |